Een jaar geleden: Origi schiet Liverpool naar de Champions League-finale na spectaculaire comeback

07 mei 2020 16:03

Jammer genoeg geen Champions League-wedstrijden momenteel om ons aan op te trekken. Dus kijken we terug naar een van de meest spectaculaire wedstrijden van de afgelopen jaren.

In de heenwedstrijd liep Liverpool heel wat averij op. Suarez en twee keer Messi zorgden voor een uitgebreide voorsprong en toen ook Salah daarna nog een opgelegde kans miste, leek het avontuur van Liverpool erop te zitten. Gelukkig voor Liverpool mistte Ousmane Dembélé dé opgelegde kans om er 4-0 van te maken.

De terugwedstrijd leek Liverpool dus een vogel voor de kat, maar niets was minder waar. Het werd een magische avond, waarbij Divock Origi een hoofdrol opeiste. Hij bracht Liverpool op voorsprong en zette zo een geweldige comeback in.

Wijnaldum zorgde met twee doelpunten dat de stand terug gelijk was en dan kwam het magistrale moment van Trent Alexander-Arnold.

De Engelse rechtsachter maakte zich op voor het nemen van een corner. Terwijl de verdediging van Barcelona zich nog klaarzette, zag Alexander-Arnold de volledig vrijstaande Origi staan. De Engelsman bracht de bal tot bij Origi en de commentator kon de legendarisch woorden "Corner taken quickly, Origi" roepen.

Liverpool had een 3-0 verlies goedgemaakt tegen FC Barcelona en behaalde zo hun mooiste zege in hun Champions League-campagne.

Premier League \\ Primera Division \\ Liverpool FC \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.