15-jarig talent verkoos verlengd verblijf bij Club Brugge boven Ajax: vader legt uit wat de doorslag gaf

08 mei 2020 11:02

Club Brugge wrijft zich in de handen na contractnieuws van Kyriani Sabbe. Het 15-jarige jeugdproduct van blauw-zwart zette zijn kribbel onder zijn eerste profcontract.

Kyriani ligt nu tot 2023 vast bij de West-Vlaamse club. Hij is er al van erg jonge leeftijd aan de slag en sloeg een aanbieding uit het buitenland af. Ajax wou de jeugdinternational wegkapen bij Club Brugge.

"De interesse van Ajax was concreet. Eerst nam een van hun scouts verschillende keren telefonisch contact op, nadien deed ook de hoofdverantwoordelijke van de jeugd dat. Er werd een gesprek gepland waarin Ajax de plannen met Kyriani zou toelichten. Maar Club Brugge was daarvan op de hoogte en deed zelf ook hun sportief plan voor Kyriani uit de doeken", legde de vader van de jonge speler uit bij Het Nieuwsblad.

"Het was een moeilijke beslissing, maar onze goeie ervaringen met Club gaven de doorslag. Het niveau van opleiding en begeleiding ligt hier heel hoog, en daardoor gingen de prestaties van Kyriani er de voorbije jaren enorm op vooruit. Club wil hem ook maximaal blijven prikkelen en hem kansen geven in een hogere leeftijdscategorie, dus hij kan daar alleen maar beter van worden", besloot hij.

Nederlandse Eredivisie \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ Ajax
 
 
 
Reacties.