🎥 Bundesliga: Thorgan Hazard met goal en assist meteen op de afspraak, ook Boyata en Lukebakio boeken overtuigende zege

16 mei 2020 17:28

Eindelijk is het zover. Oké, zonder publiek in het stadion is het wel een andere beleving, maar er was eindelijk weer topvoetbal om van te smullen. In de Bundesliga waren sommige Belgen meteen op de afspraak.

Zo liet Thorgan Hazard er geen gras over groeien. Hij schotelde Erling Haaland het openingsdoelpunt voor met een afgemeten assist en scoorde meteen na de rust de geruststellende 3-0. Guerreiro was goed voor de 2-0 en de 4-0 einstand.

Zo draaide de hervatting van de Bundesliga uit op een fiasco voor het Schalke 04 van Benito Raman. Een afstraffing in de streekderby... Borussia zet zo Bayern München onder druk en Schalke laat het gapende gat met de top-5 wellicht nog wat groter worden.

Maar er kwamen nog Belgen in actie. Dedryck Boyata was speelde 90 minuten voor Hertha Berlijn, dat met 0-3 ging winnen op bezoek bij Hoffenheim. Lukebakio kreeg 79 minuten. Wolfsburg scoorde een late winning goal op het veld van Augsburg. Leipzig en Freiburg hielden het op een 1-1 ondanks het overwicht van de thuisploeg. In de toegevoegde tijd werd zelfs nog de 1-2 van de bezoekers afgekeurd. De degradatiekraker tussen Paderborn en Düsseldorf leverde geen doelpunten op.