Niemand weet waar het geld vandaan komt, Bayat moet zich komen verantwoorden voor geld dat hij tevoorschijn toverde


Foto: © photonews 28 mei 2020 08:34

Het wordt heet onder de schoenen van Mehdi Bayat. De voorzitter van de voetbalbond ontvangt de laatste dagen kritiek vanuit alle hoeken en moet zich nu gaan verantwoorden voor de KBVB.

Dat komt omdat Bayat na de beruchte vergadering op 15 mei zomaar 1,25 miljoen euro tevoorschijn toverde. Binnen de voetbalbond was niemand op de hoogte van waar dat geld nu net vandaan kwam.

Het waren de amateurclubs die er als de kippen bij waren om zich vragen te stellen bij het solidariteitsfonds. De clubs voelden zich in de steek gelaten door de bond. Ook de Waalse amateurclubs, die belangrijk waren om Mehdi Bayat te verkiezen tot voorzitter van de voetbalbond, waren ontevreden.

Maar waar kwam dat geld nu vandaan? Naar verluidt haalde Bayat dat geld uit de EK-inkomsten van de Rode Duivels. Al is er geen sprake van dat geld, aangezien dat nog niet op de rekeningen stond. Daarnaast liep de voetbalbond al een stevige som (2,7 miljoen euro, nvdr.) mis, doordat de stage voorafgaand het EK in Qatar niet doorging.

Bayat werd daardoor door de KBVB op het matje geroepen. De voorzitter zal er wel van af komen, maar het wordt wel heet onder de voeten van de voorzitter. Zo zit hij ook met een klacht aan zijn been van onder andere Antwerp, die hem beschuldigen van een dubbele pet te dragen.

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.