Tottenham gaat aankloppen bij de bank en krijgt lening van bijna 200 miljoen euro


Foto: © photonews 04 juni 2020 19:56

Met Tottenham heeft één van de grotere Premier League-clubs de jongste tijd te maken met hoog oplopende schulden. Daar stak in de eerste plaats de bouw van het nieuwe stadion voor veel tussen, maar ook corona heeft het financiële plaatje geen goed gedaan.

Om de financiële gevolgen van de coronacrisis de baas te blijven, gaat Tottenham liefst 195 miljoen euro lenen bij de Bank of England. Dat heeft de club van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zelf bekendgemaakt. De Spurs doen hiervoor beroep op de Covid Corporance Financing Facility.

Dat is een mechanisme dat grote bedrijven die een opmerkelijke fnanciële bijdrage leveren aan de Britse economie toestaan om een lening aan te gaan voor een aanzienlijk bedrag. Die bedrijven moeten voordien dan wel in een gezonde staat zijn.

Geld gaat niet naar nieuwe spelers

Daniel Levy erkent dat de coronacrisis de club voor grote uitdagingen stelt. "In de twintig jaar dat ik voorzitter ben, heb ik al veel hordes moeten nemen, maar niet zo'n hoge als deze." Levy verzekert wel dat de lening niet gebruikt zal worden om nieuwe spelers aan te trekken.

Premier League \\ Tottenham \\ België
 
 
 
Reacties.