Dennis Bergkamp over de beste waar hij mee speelde: "Het was belachelijk, zelfs op 70-80 procent was hij de beste"

07 juni 2020 15:38

Dennis Bergkamp is zonder twijfel één van de meest iconische spitsen die het Europese voetbal ooit gekend heeft. De man met de fluwelen baltoets speelde in het beste Arsenal van de afgelopen 25 jaar en veroverde er drie landstitels mee. Maar wie was nu zijn beste ploegmaat?

“Ik vind het erg moeilijk om te zeggen wie de beste was. Ik heb het geluk gehad dat ik met dat verdedigende kwartet (Lee Dixon, Tony Adams, Steve Bould en Nigel Winterburn, red.) dat we hadden samen mocht spelen aan het begin van mijn Arsenal-carrière, want zoiets had ik nog nooit eerder gezien. Een verdediging en een doelman (David Seaman, red.) die zo met elkaar in harmonie waren, dat was geweldig!”, zegt hij in een Podcast van The Gunners.

“Natuurlijk kun je voor een duidelijke beste speler gaan zoals Thierry Henry, wat waarschijnlijk ook zo is omdat hij de meest getalenteerde speler is die ik ooit heb gezien. Dat zag ik niet alleen tijdens de wedstrijden maar ook op de trainingen. Het grootste deel van de tijd leek het erop alsof hij op zeventig of tachtig procent trainde en was hij nog steeds verreweg de beste. Het was eigenlijk belachelijk hoe goed hij was. Ik heb met Patrick Vieira gespeeld die in zijn eentje wedstrijden kon veranderen, zelfs in die periode kon hij in z’n eentje het hele middenveld veranderen.”

Maar kiezen is verliezen. “Iedereen herinnert zich nog zijn eerste wedstrijd toen hij er in de rust in kwam en de wedstrijd compleet omgooide, hoe kan je deze spelers met elkaar vergelijken? Henry met Vieira? Of met de verdedigers? Dat vind ik enorm moeilijk…"

Johan Walckiers

Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Arsenal \\ België
 
 
Reacties.