Luc Nilis blijft wachten op volgende uitdaging: "Ongelooflijk dat geen enkele Belgische club aan hem denkt"

20 juni 2020 22:01

Luc Nilis staat nog altijd bekend vanwege de uitmuntende techniek en het scorend vermogen dat hij tijdens zijn spelerscarrière demonstreerde, veel meer dan om wat hij al gepresteerd heeft als lid van een technische staf. Het blijft maar wachten op een kans in België.

Nilis is al aan de slag geweest als assistent-trainer bij enkele Turkse clubs en de voorbije twee jaar bij het Nederlandse VVV. Bij PSV Eindhoven heeft hij ook al gewerkt als spitsentrainer. Nadat zijn contract bij VVV niet werd verlengd, heeft er nog geen overeenkomst met een andere club ingezeten.

Nordin Jbari, analist bij de RTBF, kan dat toch maar moeilijk plaatsen. Zijn respect voor dde voormalige topaanvaller is enorm groot en dat heeft mede te maken met zijn spelersloopbaan. "Ik heb de eer gehad om met deze klasbak en grote meneer samen te spelen", schrijft Jbari bij een tweet met een foto van Nilis.

Een nieuwe kans als spitsentrainer zou Nilis dan ook moeten krijgen, meent Jbari. "Ik vind het ongelooflijk dat geen enkele Belgische club aan hem denkt om de aanvallers te trainen."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie
 
 
Reacties.