Simon Mignolet is blij voor ex-ploegmaats: "Maar dit is niet mijn titel"

26 juni 2020 11:07

Simon Mignolet was jarenlang eerste keeper bij Liverpool, maar trok er vorig seizoen de deur achter zich dicht.

Mignolet kon zich dit seizoen met Club Brugge tot kampioen kronen en ook Liverpool werd gisteren kampioen. Mignolet is blij voor zijn voormalige ploeggenoten, maar zegt dat dit niet aanvoelt als een titel waar hij veel aan heeft bijgedragen.

"Ik zat er dit seizoen niet meer. Dus dit is niet mijn titel. Maar ik ben wel enorm blij voor mijn ex-ploegmaats en de club, die hier 30 jaar op heeft moeten wachten."

Mignolet zag dit jaar een onklopbaar Liverpool. Slechts een keer wist het te verliezen in de competitie. "Ze hebben sinds de komst van Van Dijk een hele stabiele defensie. En met Alisson staat er ook een topkeeper in doel. Vooraan hebben ze dan weer spelers die op elk moment het verschil kunnen maken. En dan kunnen ze Origi nog inbrengen."

"Een goede aanval en een sterke defensie. Zo wordt je kampioen natuurlijk. Maar we mogen ook de rol van Klopp niet vergeten. Hij heeft de passie teruggebracht naar Liverpool. Er heerst een echte winnaarsmentaliteit en er zullen nog veel prijzen volgen."

Premier League \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.