Mbark Boussoufa ziet zijn contract ontbonden worden, terugkeer naar België in de maak?


Foto: © photonews 02 juli 2020 07:17

Mbark Boussoufa was jarenlang een smaakmaker op de Belgische velden. Eerst bij Gent en dan bij Anderlecht. De Marokkaanse middenvelder zag zijn contract ontbonden worden en is nu een transfervrije speler.

Na zijn vertrek bij Anderlecht passeerde hij langs Anzhi, Lokomotiv Moskou, weer Gent, Al-Jazira, Al Shabab en Al Sailiya. Vooral clubs waar het grote geld aanwezig is dus. Bij die laatste club kwamen Boussoufa en Al Sailiya overeen om een punt te zetten achter de samenwerking.

En dus is de Marokkaanse spelmaker vrij om te gaan en staan waar hij wilt. Keert hij voor een derde en laatste keer terug naar het land waar hij zijn mooiste periode beleefde?

Boussoufa heeft een indrukwekkend palmares in de Jupiler Pro League. De middenvelder werd er twee keer kampioen, won de beker en slaagde er zelfs drie keer in om de Supercup te winnen.

Ook op persoonlijk vlak viel Boussoufa vaak in de prijzen, met als hoogtepunten de Gouden Schoen in 2006 en 2010. Hij werd ook drie keer verkozen tot profvoetballer van het jaar en drie keer won hij de Ebbenhouten Schoen.

Al Sailiya
 
 
 
Reacties.