🎥 AA Gent klopt Beerschot met het kleinste verschil

03 juli 2020 12:19

Beerschot en AA Gent werkten vrijdagvoormiddag een voorbereidingswedstrijd af. Beerschot toonde zich minstens de evenknie van de Buffalo's, maar beten finaal in het zand. De Georgiër Kvilitaia zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Beerschot maakte Dario van den Buijs voor het eerst zijn opwachting, terwijl bij Buffalo's drie nieuwe gezichten aan de aftrap verschenen. De Bruyn, Arslanagic en Nurio startten immers in de basis in de oefenpartij die 2x60 minuten duurde.

In een evenwichtige eerste periode staken beide ploegen de neus aan het venster. Het eerste doelpunt viel in minuut 44. Vadis Odjidja rolde de verdediging van Beerschot op en schotelde Kvilitaia de 0-1 voor. Bij Beerschot protesteerde men voor buitenspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd.

In het tweede bedrijf kenden de Ratten minder geluk. Het doelpunt van Tissoudali in minuut 66, op pass van van den Buijs, werd wél afgekeurd voor buitenspel. Beerschot bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Maar de schoten van Van Camp, terug na een blessure, en een bedrijvige Tissoudali leverden geen succes op.

Opmerkelijk: AA Gent speelde het laatste halfuur met tien. De ingevallen Roman Yaremchuk ging (preventief) naar de kant, vermoedelijk met een contractuur in het bovenbeen.

Beerschot bleef voluit op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar Colin Coosemans -na Kaminski en Roef de derde doelman die in actie kwam voor AA Gent- gaf geen krimp en hield zijn netten schoon.