Charleroi klopt Anderlecht na penaltyfout van Kompany, zeges voor Antwerp en Moeskroen

04 juli 2020 14:56

Anderlecht en Charleroi werkten zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren af. De Carolo's wonnen die met het kleinste verschil: 1-0. Ook Antwerp oefende op zaterdagmiddag.

Anderlecht ontving zaterdagmiddag Charleroi op Neerpede voor hun eerste vriendschappelijk duel sinds de coronacrisis uitbrak midden maart. De partij werd achter gesloten deuren afgewerkt. Pers en toeschouwers waren niet welkom.

De bezoekers wonnen de partij met 1-0. Shamar Nicholson besliste de partij vanop de penaltystip. Vincent Kompany ging in de grote rechthoek in de fout, meldt Het Laatste Nieuws.

Eerder op de dag oefende Antwerp tegen Duitse vijfdeklasser Blau Weiss Lohne. De Great Old won met 1-0 na een doelpunt van flankaanvaller Ivo Rodrigues. Het was de laatste oefenpartij van RAFC op het Duitse oefenkamp.

Excel Moeskroen won iets overtuigender. Les Hurlus waren een maatje te sterk voor de buren uit Dottignies. Het werd 4-1 en Van Durmen, Ngoye, Atteri en Junior Ze stonden op het scoreblad voor de club uit 1A.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Moeskroen
 
 
Reacties.