Belgische Supportersfederatie richt zich rechtstreeks tot Eleven Sports: "Maak wedstrijden gratis zolang er geen publiek is"

28 juli 2020 20:29

De Pro League besliste gisteren om de competitiestart - als die er al zal komen tenminste - achter gesloten deuren te laten spelen. Het gros van de fans is akkoord met die beslissing. Maar Belgian Supporters komt wel met een oproep.

Belgian Supporters (nationale overkoepelende supportersfederatie, nvdr.) richt zich rechtstreeks tot de rechtenhouders. "We vragen aan Eleven Sports en de zenders om hun maatschappelijke rol op te nemen", aldus voorzitter Eddy Janssis. "We hopen dan ook dat de wedstrijden gratis worden aangeboden."

"We beseffen dat voetbal een financiële component heeft", aldus de fans. "Maar er is ook een maatschappelijke functie. Een pak fans hebben het door de coronacrisis een pak minder breed." 

Een pak fans hebben het door de coronacrisis een pak minder breed - Belgian Supporters

Met de oproep hopen de fans dan ook om hun team te kunnen aanmoedigen zonder extra te moeten betalen. Momenteel worden de wedstrijden uitgezonden via Orange en Proximus. Met Telenet is er nog geen akkoord.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ België
 
 
Reacties.