UPDATE: "Er staat neergeschreven dat wedstrijden niét toegelaten zijn": Antwerps gouverneur legt bom onder competitiestart, Pro League blijft lobby'en

28 juli 2020 23:45

Heeft de Antwerpse 'lockdown-light' rechtstreekse gevolgen voor de competitiestart? We moeten er stilaan echt voor vrezen. Cathy Berx wil namelijk niet meewerken.

UPDATE: De Pro League blijft ondertussen druk lobby'en om er wél voor te zorgen dat wedstrijden mogelijk blijven en er een uitzonderingsregel komt.

“Wij aan in contact met alle diensten”, aldus woordvoerder Stijn Van Bever van de Pro League tegen Het Laatste Nieuws. “Dat verliep constructief, wij blijven benadrukken dat we kunnen voetballen." 

Vanaf morgen geldt er een totaal verbod voor contactsport voor meerderjarigen in de volledige provincie Antwerpen. De Pro League vroeg al een uitzondering voor profsport, maar dat lijkt er niet te komen. 

“Er zal een precisering in het besluit komen”, aldus Cathy Berx bij VTM Nieuws. “Maar er zullen geen wedstrijden worden gespeeld op Antwerps grondgebied. Toch niet als het van mij zal afhangen.”

Er zullen geen wedstrijden worden gespeeld op Antwerps grondgebied. Toch niet als het van mij zal afhangen - Cathy Berx

En het hangt wel degelijk van de gouverneur af. “Er zijn geen wedstrijden toegelaten zoals het nu neergeschreven staat. Trainen? Dat kan, maar zonder contact. Dan denk ik bijvoorbeeld aan conditietraining.”

Uitstel competitiestart, maar wel finales?

De extra maatregelen hebben rechtstreekse gevolgen voor de thuiswedstrijden van Antwerp FC, KV Mechelen, Beerschot en KVC Westerlo. De beker- en promotiefinales van dit weekend gaan in principe gewoon door.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Beker van België \\ Antwerp \\ Westerlo \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.