Opnieuw een positieve coronatest in 1A, oefenwedstrijd tegen topclub op de helling?


Foto: © photonews 30 juli 2020 18:07

De spelers van de Jupiler Pro League worden vaak gecontroleerd op het coronavirus. Bij zo'n routinecontrole is opnieuw een positief geval ontdekt.

Deze keer gaat het om een speler van Zulte Waregem. Dat meldt de club ook zelf in een persbericht op de webstek.

"De speler werd meteen uit de groep gehaald en gaat de komende zeven dagen in quarantaine. De andere spelers en stafleden testten allemaal negatief. Dit betekent dat de trainingen kunnen blijven doorgaan met respect voor de physical distancing, zoals opgenomen in het protocol van de Pro League", aldus Essevee;

Oefenmatch op de helling?

"Zoals het protocol het voorziet bij een positieve test zullen de volledige spelerskern en de stafleden vrijdagochtend opnieuw een coronatest ondergaan om alle gezondheidsrisico’s uit te sluiten."

Zulte Waregem speelde normaal gezien zaterdag een oefenwedstrijd tegen KAA Gent in het Regenboogstadion. Beide clubs gaan samen bekijken of die match kan doorgaan. Meer informatie zal volgen.

De voorbije weken waren er ook al positieve gevallen te melden bij Charleroi en recenter nog bij KRC Genk. Zowel Genk (midden-Limburg) als Waregem (Zuid-West-Vlaanderen) liggen in zogenaamde clusters met verhoogd risico.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.