Anderlecht wint stadsderby tegen RWDM met veredeld B-elftal

01 augustus 2020 12:37

Anderlecht heeft vandaag hun eerste oefenwedstrijd tegen RWDM winnend afgesloten. Het werd 2-1.

Anderlecht trad aan met een veredeld B-elftal. Tegen Lille speelt Franky Vercauteren straks waarschijnlijk wel met zijn beste elftal. Anderlecht begon wel met enkele ronkende namen aan de aftrap. Zo was er onder andere plek voor Yari Verschaeren, Anthony Vanden Borre, Adrien Trebel en Ognjen Vranjes.

De wedstrijd ging gelijk op, maar het was Anderlecht dat de meeste kansen creeërde. Het was echter wachten tot de tweede helft vooraleer Adrien Trebel met een mooie treffer het eerste doelpunt lukte.

RWDM reageerde scherp en kwam uiteindelijk op gelijke hoogte via Fabre. Een minuut later wist Pieter Gerkens echter Anderlecht alweer op voorsprong te brengen.

Bij Anderlecht kregen nadien nog enkele jongeren hun kans. Zo maakte de jonge Théo Leoni nog een goede indruk. Ook Hannes Delcroix kon terugkijken op een sterke prestatie.