Gilles De Bilde weigerde ooit Atlético Madrid voor Anderlecht: "Pas op, ze steken je in een bad met zeven vrouwen en je kan niet anders dan tekenen"

25 augustus 2020 21:14

Gilles De Bilde voetbalde een mooie loopbaan bij elkaar. Nochtans kreeg de voormalige aanvaller ooit de kans om voor Atlético Madrid te tekenen. Hij koos uiteindelijk voor RSC Anderlecht. Het verhaal achter die transfer is geniaal.

In 1995 plukte RSC Anderlecht Gilles De Bilde weg bij Eendracht Aalst. “Maar ik kon toen ook naar Atlético Madrid”, vertelt De Ket in Het Laatste Nieuws. “Ik ben zelfs twee dagen naar Madrid gegaan om te praten.”

“Ik weet nog hoe Michel Verschueren mij belde toen ik op de luchthaven stond”, lacht De Bilde. “Hij gaf me Constant Vanden Stock door en hij vertelde: ‘Gilles, pas op. Ze gaan je daar in een bad met zeven vrouwen steken en je zult niet anders meer kunnen dan tekenen.’”

Ik ben twee dagen naar Madrid gegaan om te praten, maar heb gewoon bij Anderlecht getekend - Gilles De Bilde

“Van dat bad heb ik niets gezien en ik gewoon gewoon bij Anderlecht getekend. (lacht) Atlético is het daaropvolgende seizoen overigens kampioen geworden met Diego Simeone op het middenveld. Mijn carrière had er dus anders kunnen uitzien, hé.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Atlético Madrid \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.