Luchtkastelen op Schiervelde: algemene forfait dreigt na valse beloftes van nieuwe investeerders

07 september 2020 08:26

Is Roeselare van de ene problematische situatie in de andere gesukkeld. Na licentieproblemen met de Chinese eigenares wordt er nu ook getwijfeld aan de financiële slagkracht van de overnemers.

Roeselare zocht na de licentieperikelen onder de Chinese Dai naar nieuwe eigenaars en vond die ook. Diederiek Degryse (nu CEO) en Jolan Fund (Sports Director) reikten een investeringsgroep aan met daarin onder meer Sporting Lissabon en het tweetal staat borg voor die investeringsgroep.

Forfait in Eerste Nationale

Maar KSV Roeselare heeft nog geen geld gezien. Het stelde Degryse in gebreke volgens Het Nieuwsblad. De CEO reageerde bij Het Laatste Nieuws: "De afspraken gebeurden op grond van informatie en documenten aangereikt door Fund, waarvan KSVR en ikzelf overtuigd waren dat deze correct zijn. Wij werden wellicht misleid", klinkt het.

Zonder geld zal er wellicht niet gevoetbald worden op Schiervelde dit seizoen. Roeselare zou in Eerste Nationale aantreden en had meer dan 20 spelers onder contract liggen, bijna uitsluitend nieuwkomers.

Hannes Van Gael

Roeselare
 
 
Reacties.