Olympique Lyon wil Barcelona maar al te graag verlossen van Samuel Umtiti: "Maar het zal niet gemakkelijk zijn"

07 september 2020 17:57

De leegloop bij Barcelona blijft voorlopig uit. Ivan Rakitic is al vertrokken en dagelijks worden verschillende spelers aan een vertrek gelinkt, maar vooralsnog blijft de teller op één uitgaande transfer steken.

Zo mag ook Sameul Umtiti beschikken. De Franse verdediger, boeman van de Rode Duivels op het WK 2018 in Rusland, is vaak geblesseerd en bij Barcelona hebben ze daar genoeg van. Met Lenglet hebben ze ondertussen ook al een alternatief op zijn positie.

Zijn oude club Olympique Lyon toont interesse, maar daar achten ze de kans klein dat Umtiti ook daadwerkelijk de overstap zal maken. "Het zou geweldig zijn als we hem kunnen terughalen, maar het zal niet gemakkelijk zijn", aldus Rudi Garcia, de coach van Lyon.

Dat komt vooral omdat Umtiti nog steeds goed in de markt ligt. Lyon moet zien af te rekenen met de concurrentie van Manchester United, Lazio, Napoli en AS Roma.

Umtiti is lang niet de enige die aan een vertrek gelinkt wordt. Ook de transfers van Vidal en Suarez zouden snel afgerond moeten geraken. Maar bij beide is het wachten op bevestiging, waardoor de grote opkuis voorlopig slechts één vertrekker kent: Ivan Rakitic.

Jens Nimmegeers

Ligue 1 \\ La Liga \\ Lyon \\ Barcelona
 
 
Reacties.