Flames met één, anderhalf of twee benen op EK? Serneels tempert, Flames wel eerste land dat mathematisch zeker is van barrages


Foto: © photonews 19 september 2020 16:25

Het eerste land dat al minstens naar de barrages voor het EK 2022 in Engeland mag is bekend. En het is ... België. Dat krijg je natuurlijk met een perfect rapport.

De Flames zelf willen nog niet te hard van stapel lopen: "Natuurlijk is het puntenverlies van Zwitserland voor ons een goede zaak. Maar we zijn er nog niet, er volgen nog drie wedstrijden te beginnen met een hele moeilijke in Zwitserland", aldus Ives Serneels.

"Als we daar ook winnen en ze zo op vijf punten kunnen zetten? Dan pas zetten we een volgende stap naar het EK. Nu al met één of twee benen op het EK? Absoluut niet, laat ons eerst dinsdag maar de volgende wedstrijd aanvatten en niet te ver vooruitkijken."

Perfect rapport

Maar toch: de Flames zijn door hun overwinning tegen Roemenië met 15 op 15 wel al zeker van minstens de barrages om het EK te halen. De groepswinnaars en de drie beste tweedes gaan rechtstreeks naar het EK, de zes andere tweedes spelen nog een dubbel kwalificatieduel.

Voor dat duel zijn de Flames als eerste al mathematisch geplaatst, want Kroatië, Roemenië en Litouwen kunnen de Belgen niet meer inhalen de komende wedstrijden. Maar de Flames gaan uiteraard voor een rechtstreeks ticket.

België \\ Roemenië
 
 
 
Reacties.