Thibaut Courtois testte negatief op het coronavirus: "Jammer dat media uit sensatiezucht onjuiste informatie verspreiden"


Foto: © photonews 19 september 2020 15:22

Thibaut Courtois verliet het trainingskamp van de Rode Duivels voor de interlands tegen Denemarken en IJsland en even werd er gevreesd voor een positieve coronatest.

"Ik wil er niet te veel over spreken, vanwege de medische geheimplicht. Maar ik kan jullie verzekeren dat die testen negatief waren. Zowel bij de Rode Duivels als in Madrid", zegt de nationale doelman aan Sporza.

"Het was op voorhand met Martinez afgesproken dat ik enkele dagen zou meetrainen en dan weer zou terugkeren naar Madrid. Ik hecht veel belang aan een voorbereiding. Zeker aangezien we dit seizoen geen winterstop zullen hebben en er toch bijna 60 wedstrijden gespeeld zullen worden voor het EK"

Toch viel er overal te lezen dat Courtois positief had getest. "Ik vind het jammer dat de media uit sensatiezucht onjuiste informatie verspreiden."

"Het is dus niet zo dat ik niks heb met de nationale ploeg. Ik heb al voor veel minder belangrijke wedstrijden verre verplaatsingen gedaan, die veel vermoeiender waren", aldus de doelman.

Primera Division \\ Real Madrid \\ België
 
 
 
Reacties.