Heeft Thorup bij Genk het materiaal om zijn geliefde systeem te spelen?


Foto: © photonews 24 september 2020 17:50

Jess Thorup wordt de nieuwe trainer van KRC Genk. Lang is hij dus niet verdwenen uit het Belgische voetbal. De Deen moet bij de Limburgers de zaakjes weer in orde krijgen. Maar gaat hij er ook zijn geliefd systeem invoeren.

Thorup voerde bij Gent de 4-4-2 met een ruit op het middenveld in. Daarin was plaats voor twee centrumspitsen, maar geen flankaanvallers. Met Theo Bongonda, Benjamin Nygren en Junya Ito heeft Genk wel enkele wingers rondlopen waarin zwaar geïnvesteerd werd. Bongonda kan eventueel wel als tweede aanvaller uitgespeeld worden.

Maar heeft Thorup het materiaal om op het middenveld met een ruit te spelen? Bij Gent had hij daarin drie aanvallende profielen voorzien en één breker. Voor die laatste positie zou Bryan Heynen in aanmerking kunnen komen. Pakweg Patrick Hrosovsky, Bastien Toma en waarom niet Luca Oyen zouden dan de andere drie plaatsen kunnen innemen.

Maar dat zal wel al doorgesproken zijn. Dimitri De Condé en de rest van het bestuur zijn geen mensen die over één nacht ijs gaan. Bij Genk moet je niet één, maar een hele hoop beslissers overtuigen, dus de visie van Thorup moet wel aangeslagen zijn. 

Met Maehle, Arteaga, Uronen en De Norre heeft hij ook wel de offensieve backs. Benieuwd hoe Genk maandag tegen Oostende voor de dag gaat komen...

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.