"Precies altijd schrik": Het wordt eens tijd dat de Red Flames durven voetballen om écht te pieken tegen toplanden


Foto: © photonews 24 september 2020 20:03

De Belgian Red Flames verloren op pijnlijke wijze met 2-1 in Zwitserland. En dus is het alle hens aan dek in de thuiswedstrijd op 1 december in Leuven. Tessa Wullaert was erg ontgoocheld en boos. Het is dan ook niet de eerste keer dat de Flames het tegen toplanden laten afweten.

"Het is frustrerend, we hebben precies altijd schrik", gaf Tessa Wullaert aan in een reactie na de 2-1 in Thun tegen Zwitserland. En daar heeft ze eigenlijk wel een punt.

De Belgian Red Flames lieten de voorbije jaren al meermaals zien dat als ze van hun eigen kunnen uitgaan, ze veel kunnen. Alleen is het jammer dat ze dat niet altijd durven, klaarblijkelijk.

Durf

Het EK 2017 was eigenlijk na zeven minuten al voorbij voor de Red Flames. Tegen de Denen begonnen ze té aarzelend, de vroege achterstand maakten ze nooit meer goed. Coach van de Denen toen? Nils Nielsen, die deze week opnieuw voor een opdoffer zorgde voor de Flames.

Ook tegen Nederland in diezelfde groepsfase werd te afwachtend begonnen, terwijl er ook in de campagne richting WK 2019 te aarzelend werd gespeeld na een gelijkstand in Italië en in de dubbele barrages tegen - alweer - Zwitserland.

Verder herinneren we ons ook veelvuldige oefenwedstrijden (USA, Engeland, Spanje, Frankrijk, ...) waar de Flames zichzelf op diverse vlakken op momenten lieten overvleugelen en niet uitgingen van eigen sterkte. En nochtans: het kan wel degelijk.

Op het EK tegen Noorwegen, ooit op een gekke dag in Zwolle (1-1 tegen ook toen al een sterk Nederland met een prachtige collectieve goal), ... De Flames lieten al meermaals zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Op 1 december het moment om het eens te laten zien.

België
 
 
 
Reacties.