Champions League voor vrouwen aangepast door coronavirus, goed nieuws voor Anderlecht?

25 september 2020 10:30

Geen vierhoekstoernooi in de Champions League voor vrouwen dit seizoen. De knoop is doorgehakt, het systeem zal door de coronacrisis anders worden aangepakt. En dat is misschien wel goed nieuws voor Anderlecht.

Uiteindelijk zijn er 22 ploegen rechtstreeks geplaatst voor de zestiende finales in de Champions League, met daarbij Ajax, PSV (Biesmans), Lyon (Cayman) en LSK Kvinner (Vanhaevermaet) onder meer.

De 40 andere ploegen gaan twee duels moeten afwerken met rechtstreekse uitschakeling in november, telkens in één duel.

Reekshoofd?

Het positieve nieuws daarbij is dat Anderlecht op de plaatsingslijst van de 40 ploegen die zich nog moeten plaatsen qua coëfficiënt op de 10e plek staat.

Dat zou mogelijk betekenen dat ze zowel bij de loting voor de eerste kwalificatieronde op 22 oktober (met matchen op 3 of 4 november) en de tweede kwalificatieronde op 6 november (met matchen op 18 of 19 november) reekshoofd zullen zijn - al is daar nog geen uitsluitsel over.

Als het zo is, dan worden duels met Glasgow City en Zürich onder meer vermeden en dan volgen duels met echt kleinere clubs. Valerenga of Benfica lijken dan al bij de moeilijkere clubs te gaan horen in de kwalificatieronden.

In een eventuele zestiende finale zal paars-wit overigens sowieso geen reekshoofd zijn. Dan is een duel met Lyon, Wolfsburg, Manchester City of de andere kleppers dus zeker mogelijk, al kan het ook mogelijk Kvinner of een revanche tegen BIIK-Kazygurt worden.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.