Nieuwe Duivels hebben er vertrouwen in dat ze 'Gouden Generatie' kunnen opvolgen: "Het wordt moeilijk, maar we geloven erin"

05 oktober 2020 17:13

De Rode Duivels gaan binnenkort toch deels de fakkel moeten doorgeven. In die optiek nam Roberto Martinez ook Sebastiaan Bornauw en Zinho Vanheusden bij de selectie. De twee hebben goeie hoop dat ze de nalatenschap van de huidige generatie eer kunnen aandoen.

Al maanden de beste nationale ploeg ter wereld, derde op het WK, topfavoriet voor het EK... Het zijn grote schoenen om te vullen. "Ik geloof dat het kan", aldus Bornauw. "Even goed doen als de huidige generatie wordt moeilijk, want het zijn toch spelers die bij de beste ter wereld zijn."

"Maar als we hard werken en net als zij de volgende stap zetten naar een topclub... Zij hebben daar natuurlijk wel al alles kapot gespeeld. Zo goed als hen wordt moeilijk, maar het geloof is er."

Vanheusden trad zijn generatiegenoot en collega-verdediger bij. "Ik denk dat de lat heel hoog is gelegd en we moeten die zo hoog laten liggen. Hopelijk evolueren we ook naar dat niveau."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Standard \\ 1. FC Köln \\ België
 
 
Reacties.