Het ongelooflijke verhaal achter 'de machtsstrijd' in de Premier League: Liverpool en Manchester United willen kleintjes letterlijk wegkopen

14 oktober 2020 19:54

Liverpool FC en Manchester United zijn de drijvende krachten achter een nakende hervorming in de Premier League. De Engelse grootmachten willen van de coronacrisis profiteren om de macht te vergroten.

De Premier League - en bij uitbreiding het Engelse profvoetbal - is dan wel de meest lucratieve competitie ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat de gevolgen van de coronacrisis niet voelbaar zijn. Vooral de kleinere clubs staan met het water aan de lippen. 

En daar willen Manchester United en Liverpool - al is de steun van de andere topclubs er ook - FC van profiteren. De grootmachten willen de kleinere clubs financieel steunen met een injectie van maar liefst 275 miljoen euro. Maar daar staat iets tegenover. 

De Engelse topclubs willen de Engelse kalender ontlasten door de Premier League terug te brengen van twintig naar achttien clubs. Maar dat is niet alles: ook de League Cup en de Charity Shield moeten eraan geloven. 

Money runs the game...

Op die manier willen de Engelse clubs extra rust inbouwen voor hun spelers? Nee, toch niet. Op die manier komt er extra ruimte vrij op de kalender om tournees doorheen Azië en Amerika te organiseren. Money runs the game...

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.