Zit Antwerp met een probleem? Derde vroege tegengoal in negen matchen: "Liever in 7e dan 90e minuut" en "We winnen die matchen wel"

18 oktober 2020 16:18

Jean-Luc Dompé zette Zulte Waregem al na zeven minuten op voorsprong tegen Royal Antwerp FC. Voor de Great Old is het niet de eerste keer dit seizoen dat ze al vroeg in de partij op achtervolgen zijn aangewezen.

Antwerp slikte dit seizoen al drie keer een vroeg tegendoelpunt in de competitite. Die van Dompé viel na zeven minuten, maar tegen Kortrijk en Sint-Truiden viel de 1-0 nog vroeger.

Mboyo had minder dan drie minuten nodig om de score te openen en op Stayen zorgde Lee na een veertigtal seconden voor de 1-0. Op Cercle kwam RAFC overigens goed weg nadat Mbenza in de openingsminuut een dot van een kans miste.

Moeten hier naar kijken

Het overkwam Antwerp dus al in het Guldensporenstadion, Stayen, het Regenboogstadion en bijna in Jan Breydel. Begint de ploeg misschien minder gefocust op verplaatsing? "Het is iets waar we moeten naar kijken. Ik heb wel liever dat ze in de zesde minuut scoren dan in de laatste, dan hebben we nog langer tijd om het recht te zetten", aldus Ritchie De Laet.

"Ik hoop dat we volgende match opnieuw achter komen, want we winnen die wedstrijden altijd", kon Ivan Leko er nog een beetje om lachen. "Neen, serieus. Het is zeker niet ideaal. We gaan het analyseren, donderdag komt er opnieuw een match."

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.