Anderlecht reageert zwaar ontgoocheld op wedstrijden zonder publiek: "Ondanks onze zware inspanningen en kosten noch moeite gespaard"


Foto: © photonews 23 oktober 2020 11:09

Voor Anderlecht is de beslissing om weer geen publiek toe te laten een nieuwe mokerslag. De club investeerde sterk in een zo veilig mogelijk stadion en ziet nieuwe verliezen op zich afkomen.

Anderlecht deed er alles aan om toch nog 3.700 supporters toe te laten. Elke euro is er één in het geval van paars-wit. Nu de deuren weer dicht gaan, is het een nieuwe financiële ramp voor de club.

"RSC Anderlecht heeft begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een overrompeling in onze ziekenhuizen te voorkomen. Toch is de club ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park", laten ze weten in een persbericht.

"Net zoals bij alle andere Belgische voetbalclubs heeft RSC Anderlecht kosten noch moeite gespaard om wedstrijden in veilige omstandigheden te organiseren. Met de gemeente Anderlecht, de veiligheidsdiensten en een viroloog werkte RSCA een gedetailleerd protocol uit. De club leverde enorme inspanningen om contact tussen supporters te vermijden en duidelijk te communiceren over de te volgen regels."

Financiële impact

"Zo zaten supporters nooit naast elkaar in het Lotto Park, zelfs niet binnen dezelfde bubbel. Het toekomen in en het verlaten van het stadion werd goed georganiseerd. Extra stewards keken streng toe op het correct dragen van mondmaskers, het respecteren van afstand en een goede handhygiëne."

"Voorts wijst de club erop dat het organiseren van wedstrijden achter gesloten deuren een belangrijke negatieve economische impact heeft. Het geleden verlies was al groot bij wedstrijden met een beperkt aantal toeschouwers, voor wedstrijden achter gesloten deuren is het nog veel groter."

Zware inspanningen hebben bewezen dat het kan in de meest veilige omstandigheden en nu kan dat niet meer

Ook CEO Karel Van Eetvelt benadrukt zijn ontgoocheling. "We hebben begrip voor de beslissing van de regering en zijn blij dat we professionele voetbalwedstrijden kunnen blijven spelen. Maar we betreuren ook dat zelfs organisaties die dankzij zware inspanningen intussen bewezen hebben dat evenementen in de buitenlucht organiseren in de meest veilige omstandigheden kan, dat nu niet langer mogen blijven doen", zegt hij.

"We hopen de komende weken met de verschillende overheden oplossingen uit te werken om snel opnieuw supporters toe te laten. Uiteraard opnieuw volledig met respect voor alle regels. Naar voetbal kijken is voor enorm veel mensen in onze samenleving een belangrijke vorm van ontspanning. We willen er alles aan doen om hen dat in deze moeilijke tijden niet te ontnemen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.