0-13!!!! Doelpuntenkermis in Venlo: Arjan Swinkels en co krijgen een flink pak voor de broek van Ajax

24 oktober 2020 18:29

Speeldag 6 in de Eredivisie. Leider PSV neemt het zondag op tegen Vitesse. Ajax probeerde vandaag al de, al dan niet voorlopige, nieuwe leider te worden. De Amsterdammers gingen op bezoek bij VVV-Venlo, de club van Arjan Swinkels.

Ajax nam de wedstrijd meteen in handen en speelde zeer dominant voetbal. Het legde al snel enkele sublieme aanvallen op de mat die resulteerden in goals, zéér veel goals...

Na twintig minuten leek de match al gespeeld. 0-2 voor Ajax na goals van Ekkelenkamp en Lassina Traoré. Diezelfde Traoré kon op het halfuur de score opnieuw vergroten. Net voor de rust legde de Serviër Dušan Tadić de 0-4 vast.

Net wanneer je denkt dat het niet erger kan worden, kreeg verdediger Christiaan Kum een rode kaart toegewezen. Met een 0-4 achterstand en een rode kaart zou het nog een bijzonder moeilijke avond worden.

Ajax ging door op haar elan en bleef zeer aanvallend voetballen. Met uiteindelijk 76% balbezit en in totaal 35 schoten liep de eindscore op tot maar liefst 0-13. Lassina Traoré scoorde maar liefst 5 keer.