Het lange wachten op de uitslagen van coronatests brengt clubs in lastig parket

24 oktober 2020 09:20

De voorbije weken heeft het coronavirus zich razend snel verspreid in ons land en dat verhoogde de druk op de laboratoria. Het wachten op de resultaten van coronatests duurt langer dan normaal en dat kan vervelend zijn voor voetbalclubs.

Eerst lagen de Belgische profclubs onder vuur omdat ze een deel van de testcapaciteit in beslag nemen. De Pro League en de Minister van Sport lieten het testen toch doorgaan, maar de clubs zitten nu ook met een vertraging.

Hernan Losada kaartte het in de aanloop van de stadsderby aan. "Er is weinig tijd om zaken om te gooien als iemand positief test." Dezelfde teneur bij Ivan Leko. "De testresultaten zullen grotendeels bepalen wie speelt zondag."

Maar die resultaten laten lang op zich wachten. De Antwerp-spelers die mee naar Bulgarije waren zijn pas na vrijdag 17u getest. Wellicht komen de resultaten pas na de laatste training voor de stadsderby binnen...

Bij Club Brugge wordt het besmette drietal Mignolet - Kossounou - Krmencik zaterdag opnieuw getest. Als ze voor de match tegen OHL (zaterdag 20u45) geen negatieve test kunnen voorleggen zijn ze niet beschikbaar.

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.