Coronagate kan Lazio héél duur komen te staan: 'Gerecht valt binnen bij Italiaanse topclub, Lazio riskeert verplichte degradatie'

09 november 2020 07:53

Het Italiaanse gerecht opent een onderzoek naar een vermoeden van gesjoemel bij SS Lazio. De coronatesten van drie spelers van de Italiaanse topclub zouden gemanipuleerd zijn om ze toch te laten spelen.

We schreven eerder al dat de Italiaanse voetbalbond zich vragen stelde bij de coronaprocedure van SS Lazio. Dat kan je HIER nog eens nalezen. Maar nu gaat ook het Italiaanse gerecht zich moeien.

Het gaat om de coronastalen van Ciro Immobile, Lucas Leiva en Thoma Strakosha. Het trio werd door UEFA positief bevonden en mocht niet spelen in de Champions League tegen Club Brugge en Zenit FC.

Het was dan ook opvallend dat de spelers op zondag - tussen de twee wedstrijden op het Kampioenenbal in - wél negatief hadden getest en dus speelden. Volgens Ansa wil het Italiaanse gerecht het boeltje uitspitten. 

Huiszoekingen

Er hebben al huiszoekingen plaatsgevonden op het trainingscentrum van Le Aquile en in het testlab van Avellino. De straffen zijn niet min. Lazio riskeert niet alleen een boete of puntenaftrek, maar ook een verplichte degradatie.

Manuel Gonzalez

Serie A \\ Lazio \\ Juventus
 
 
Reacties.