Afscheid van een generatie! Maar liefst 19 (!) jonge Duivels namen afscheid na blamage in kwalificatiecampagne

19 november 2020 07:22

Het einde van het interlandluik betekent voor veel jonge Belgen meteen het einde van hun hoofdstuk als jeugdinternational. En voor velen ook meteen het einde van hun carrière in het shirt van de Rode Duivels.

Het wordt een afscheid van een generatie. Jong België slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor het EK. Bij de start van de nieuwe campagne zijn een pak spelers van de huidige selectie te oud om mee te doen. 

En het zijn er veel. Maar liefst 19 spelers nemen afscheid als Jonge Duivel. Zoals hierboven geschreven: met de huidige standaard bij de Rode Duivels zal het voor velen ook ineens het einde van de carrière in een Belgisch shirt zijn. 

Een overzicht: Gaëtan Coucke (KV Mechelen), Arnaud Bodart (Standard), Mile Svilar (SL Benfica), Wout Faes (Stade Reims), Thibault De Smet (Stade Reims), Ahmed Touba (RKC Waalwijk), Sebastiaan Bornauw (1.FC Köln), Hannes Delcroix (RSC Anderlecht), Zinho Vanheusden (Standard), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Jelle Bataille (KV Oostende), Orel Mangala (VfB Stuttgart), Francesco Antonucci (FC Volendam), Daouda Peeters (Juventus), Sieben Dewaele (RSC Anderlecht), Louis Verstraete (Antwerp FC), Dante Vanzeir (Union SG), Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) en Francis Amuzu (RSC Anderlecht).

Manuel Gonzalez

België
 
 
Reacties.