🎥 Doelpuntenmaker Dries Mertens ziet Saelemaekers en Ibrahimovic met drie punten aan de haal gaan

22 november 2020 22:50

De clash tussen Napoli en Milan was vanuit Belgisch oogpunt vooral die tussen Dries Mertens en Alexis Saelemaekers. Mertens bewees met een doelpunt nog maar eens zijn waarde voor Napoli. Het waren echter de goals van Ibrahimovic die de doorslag gaven.

Napoli kon bij winst op gelijke hoogte komen van Milan. De Milanezen hadden echter de kans om naar de leiding in de Serie A te springen. Dan helpt het wel om een klasbak als Zlatan Ibrahimovic in de rangen te hebben. Met een heerlijke kopbal opende het Zweedse genie de score.

Acht minuten na de pauze koos Ibrahimovic goed positie aan de tweede paal om er van dichtbij 0-2 van te maken. Zlatan heeft nu al acht wedstrijden op rij de eg naar doel gevonden. Toch waren de Napolitanen nog niet uitgeteld, want zij beschikken dan weer over Dries Mertens. De Rode Duivel wist een goede combinatie bij de thuisploeg af te ronden.

Kort nadien liep Bakayoko tegen een tweede geel karton aan, wat de zaken voor Napoli wel bemoeilijkte. Na 72 minuten mocht Alexis Saelemaekers bij de bezoekers naar de kant. Mertens bleef wel de hele match tussen de lijnen staan, maar daar kocht hij weinig voor. Hauge maakte diep in de blessuretijd nog de 1-3. Milan is na acht speeldagen de fiere leider. Enig minpunt voor de Rossoneri: Zlatan viel nog geblesseerd uit.