Pro League wil dat goals 'coronaproof' gevierd worden en gaat trofee uitreiken

26 november 2020 15:42

Als er een doelpunt valt dan mag er eens gevierd worden. De ontlading die een goal teweegbrengt is niet te onderschatten. Spelers vliegen elkaar doorgaans in de armen, maar dat wil de Pro League voorlopig even anders zien.

Terwijl de Belgische bevolking de aantal knuffelcontacten moet beperken wordt er na een doelpunt in het voetbal nog naar hartenlust omarmd of gaan de spelers zelfs op een hoopje liggen.

Zo liet viroloog Marc Van Ranst zich kritisch uit over de viering van Antwerp na het enige doelpunt in de bekerfinale. 

"We moeten op zoek naar nieuwe manieren om blijdschap te delen, op een veilige afstand, “coronaproof”. Samen met de clubs wil de Pro League nog meer inzetten op coronaproof vieringen", deelde de Pro League mee in een communiqué. Na elke speeldag wordt een viering verkozen tot 'Pro Celebration of the week' en na het seizoen zelfs een 'Pro Celebration'.

Op 30 oktober gaven Théo Bongonda en Cyriel Dessers alvast het goede voorbeeld tijdens Genk - Eupen (4-0). (zie foto bovenaan)

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Beerschot \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.