Tessa Wullaert zegt waar het op staat: "EK is een must"

30 november 2020 17:37

Ze zijn er nog niet, maar de Belgian Red Flames hebben wel alles nog steeds in eigen handen. Winst tegen Zwitserland levert groepswinst op, ook een gelijkspel is (meer dan waarschijnlijk) voldoende voor het EK. En anders zijn er nog barrages.

De Red Flames gaan er alles aan doen om gewoon te winnen tegen Zwitserland. Dan doen ze haasje-over én nemen ze revanche voor de nederlaag in Zwitserland enkele maanden geleden. "Van mij mag de wedstrijd nu al beginnen", aldus Tessa Wullaert bij Sporza.

De scenario's zijn doorsproken, waardoor ze bij de Flames ook niet als wilde gekken naar voor moeten stormen: "Het is geen absoluut van moeten verhaal, want we staan er goed voor. Dat we met een gelijkspel bijna zeker ook bij de beste tweedes zijn? Dat hebben we aan onszelf te danken, door ons doelsaldo van +28."

Niet op gelijkspel spelen

"Aan een gelijkspel hebben we genoeg, maar daar zullen we niet voor spelen. We moeten geen schrik hebben, we scoren altijd en hebben al een tijdje niet meer verloren in Leuven", is de kapitein meer dan duidelijk.

"We gaan voor de drie punten en zien wel waar we stranden. De coach dat ik het zeg, maar het EK is een must. Het zou niet goed zijn voor het vrouwenvoetbal als we ons niet plaatsen, zeker als je ziet welke boost het vorige EK gaf."

Aernout Van Lindt

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.