Westerlo springt naar derde plaats na winst tegen Lommel

06 december 2020 21:53

Bob Peeters is erin geslaagd om met Westerlo 2-1 te winnen van Lommel. Door die overwinning springt Westerlo voorlopig naar de derde plek.

Westerlo begon het beste aan de partij met kansen van Brüls en Van Eenoo. Lommel slikte geen doelpunt maar was wel meteen gewaarschuwd.

Tot echte kansen kwamen de Limburgers echter niet. Net voor de rust was het Lukas Van Eenoo die de score opende. De middenvelder kon profiteren van defensief geklungel achterin bij Lommel.

Meteen na de rust bracht Lommel de bordjes opnieuw in ovenwicht. Wuytens raakte een afvallende bal van een corner goed met zijn linkervoet en liet Özer kansloos.

Met nog een kwartier te gaan moest Costa het veld verlaten na twee gele kaarten, het signaal voor Westerlo om door te duwen in de slotfase.

Dat lukte De Kemphanen ook want in de 84e minuut kopte Cicek een voorzet vanuit het middenveld overhoeks binnen.

Westerlo telt nu 21 punten en staat daarmee op de 3e plek. Zo zetten ze een eerste stap uit de middenmoot in 1B. Leider Union heeft wel nog altijd 29 punten. Lommel staat op een gedeelde 4e plaats met 18 punten.