Op weg naar een vierde Gouden Schoen voor Tessa Wullaert? Dit zijn de genomineerden, maak ook uw keuze!

10 december 2020 18:19

Op 13 januari 2021 weten we wie de Gouden Schoen voor het jaar 2020 zal winnen. Gaat het spannend worden bij de vrouwen, of staat de winnares alweer vast?

In vergelijking met vorig jaar bij de tien genomineerden nauwelijks tot geen andere namen. Ella Van Kerkhoven is er na een jaar met veel blessureleed niet bij, haar plek wordt ingenomen door Justine Vanhaevermaet.

Zij speelde een goed jaar in Noorwegen bij LSK Kvinner, ging er als verdedigende middenvelder spelen en dat rendeerde ook bij de nationale ploeg. Verder: de gekende namen als De Neve, Deloose, Missipo, Dhont, Philtjens en Biesmans.

Gekende namen

En de top-3 van vorig jaar is er ook dit jaar bij: Tine De Caigny, Tessa Wullaert en Janice Cayman. Die laatste won met Olympique Lyon de Champions League, maar is er geen vaste waarde. De twee anderen waren zeer belangrijk bij de Flames als topschutter (De Caigny) en assistenkoningin (Wullaert) van de EK-kwalificatiecampagne.

Ook bij Anderlecht staan ze op 1 en 2 in het topschuttersklassement. Door de terugkeer van Wullaert bij paars-wit loopt zij eens te meer in de kijker, dus lijkt het ook voor dit jaar opnieuw vast te staan dat ze een vierde Gouden Schoen zal mogen bijschrijven.

Onbekend blijft onbemind en dat speelt sommige genomineerden mogelijk nog steeds parten. De kans dat de top-3 dezelfde is als die van vorig jaar? Zeker niet onbestaande. Wullaert wilde graag tien keer de Gouden Schoen winnen als het kan ...

Dan zal ze dus nog 6 jaar (en een maand) op niveau moeten blijven? De vierde prijs kan haar alvast nauwelijks ontglippen, zo lijkt het. Daar lijkt zelfs een eindoverwinning in de Champions League niets aan te kunnen verhelpen. 

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht \\ België
 
 
Reacties.