Hoe een botsing met Toby Alderweireld Jan Vertonghen in een vervelende situatie bracht bij Tottenham: "Negen maanden op de sukkel geweest"

16 december 2020 08:49

Na acht jaar Premier League trok Jan Verthonghen de deur bij Tottenham achter zich dicht en ging aan de slag bij Benfica. Zijn laatste jaar bij de Spurs was niet zijn beste en daar heeft de centrale verdediger ook een verklaring voor.

Daarvoor gaat hij terug in de tijd naar 30 april 2019, de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Ajax. Hij kwam in botsing met Toby Alderweireld en liep een lelijke hoofdblessure op.

9 maanden op de sukkel

"Veel mensen weten dat niet, maar ik heb daar heel lang heel veel last van gehad: hoofdpijn en duizeligheid. Dat is nu de eerste keer dat ik dat zeg. Ik had niet mogen voortspelen en ik ben in totaal 9 maanden op de sukkel geweest en daarom kon ik niet brengen wat ik wou", zei Vertonghen in een gesprek met Sporza.

En dat leverde een verveldende situatie op. "Ik had nog een jaar contract, dus ik moest spelen. Maar als ik speelde, speelde ik slecht. Ik wist gewoon niet wat ik moest doen. Het was wedstrijd na wedstrijd en training na training. Elke keer was er een nieuwe impact. Toen kwam die lockdown en heb ik twee maanden kunnen rusten en daarna was het beter", besloot Vertonghen.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Tottenham \\ SL Benfica
 
 
Reacties.