Kompany loopt hoog op met uitblinker: "Op termijn zal hij aan de slag gaan bij de Europese subtop of zelfs de Europese top"

16 december 2020 08:06

Het was zwoegen tot het laatste fluitsignaal, maar een tienkoppig Anderlecht trok tegen KV Oostende de overwinning over de streep. Door de zes op zes nestelt paars-wit zich terug in de top vier, bovendien presenteren de Brusselaars zich de laatste weken steevast tot een stevig geheel.

Het was niet flitsend wat paars-wit liet zien tegen KV Oostende, maar je hebt wel het gevoel dat er iets staat. Kompany maakte van RSC Anderlecht een moeilijk te ontwrichten blok. Het middenveld zet druk en maalt zijn kilometers, terwijl de verdediging pal staat. En Lukas Nmecha draagt de aanval op zijn eentje. 

De jonge spits was tegen KVO alweer goed voor twee goals, maar is ook in het spel van goudwaarde. Kompany sprak dan ook vol lof na de wedstrijd over de huurling van Manchester City. "Hij behoort nu al bij de beste spitsen van België. En op termijn zal hij aan de slag gaan bij de Europese subtop of zelfs de Europese top."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende \\ België
 
 
Reacties.