Union gaat na twee onterecht afgekeurde doelpunten dan toch met overwinning lopen tegen Westerlo

20 december 2020 17:52

Union heeft zichzelf nog wat meer ademruimte gegeven in 1B door met 2-1 te winnen tegen nummer drie Westerlo. Westerlo volgt zo al op 11 punten van de leider. Vooral de scheidsrechter nam een hoofdrol op zich.

Onterecht afgekeurd doelpunt

Union was van bij het begin van de wedstrijd de betere ploeg maar Undav liet een grote kans missen na een kwartier. Enkele minuten later kon de Duitser wel scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel, onterecht blijkt uit de herhaling.

Doelpunten snel op elkaar

De eerste goal van de wedstrijd viel aan de overkant. Cicek volgde goed op een schot van Dierckx en kon de rebound simpel binnenwerken.

Lang kon Westerlo niet teren op die voorsprong want 5 minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Undav werd alleen voor doel gezet door Cochrane en kon nu wel een geldig doelpunt maken.

Onterecht afgekeurd doelpunt (bis)

Een tweede doelpunt leek vervloekt voor de spits van Union want enkele minuten voor de rust trapte de Duitser de bal hoog over voor een leeg doel. Na de rust scoorde hij wel zijn tweede maar opnieuw werd hij, onterecht, afgevlagd voor buitenspel.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen was de volgende kans voor Cochrane maar hij kopte de bal op de dwarsligger. Op de counter moest een ver uitgekomen doelman Moris voorkomen dat Westerlo op een diefje voor zou komen.

Dan toch nog 2-1

Een kwartier voor tijd kon Undav dan toch zijn tweede van de dag maken. Na een redelijk lichte penaltyfout van Biset legde de scheidsrechter de bal op de stip.

Westerlo probeerde wel in het slot maar kwam niet meer echt tot grote mogelijkheden. Union wint zo verdiend van De Kemphanen met 2-1.