Bayern München-trainer Hansi Flick greep nog naast de prijs "trainer van het jaar", nu beloont Duits voetbalmagazine Kicker hem toch


Foto: © photonews 27 december 2020 21:45

De FIFA gunde hem de prijs Trainer van het Jaar niet, maar het Duitse voetbalmagazine Kicker doet dat wel. Het verkoos de coach van Bayern München tot Persoonlijkheid van het Jaar 2020.

Trainer Hans-Dieter Flick won vorig seizoen met Bayern München de Champions League, de Duitse titel en de Duitse beker. Een treble dus, maar toch was het voor de FIFA niet voldoende. Het verkoos twee weken geleden landgenoot Jürgen Klopp tot trainer van het jaar. Kicker, het belangrijkste voetbaltijdschrift van Duitsland, zette dat foutje zondag even recht. Het verkoos Flick tot Persoonlijkheid van het Jaar 2020. 

Ook dit seizoen doet Hans-Dieter Flick het goed met de Duitse recordkampioen. Het staat bovenaan de rangschikking en telt twee punten meer op eerste achtervolger Bayer Leverkusen. In de Champions League zal zijn ploeg het opnemen tegen het Italiaanse Lazio Roma.

Hij is de opvolger van ... Jürgen Klopp. In het verleden wonnen ondermeer ook Michael Ballack (2002), Franck Ribery (2008, 2013) en Bastian Schweinsteiger (2010) deze prestigieuze award. 

Bundesliga \\ Bayern München
 
 
 
Reacties.