De Bruyne charmeert fans van over heel de wereld en staat voor de derde keer in ploeg van het jaar van UEFA


Foto: © photonews 20 januari 2021 14:25

Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft een plaats gekregen in de UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020, die door de voetbalfans werd samengesteld. De Europese voetbalbond heeft woensdag het winnende elftal bekendgemaakt.

Champions League-winnaar Bayern München is hofleverancier met vijf spelers. Doelman Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Alphonso Davies, Thiago Alcantara (nu Liverpool) en goalgetter Robert Lewandowski kregen een plek. Ook de onvermijdbare Cristiano Ronaldo (Juventus) en Lionel Messi (FC Barcelona) zijn van de partij, net als Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool) en Neymar (Paris Saint-Germain).

Cristiano Ronaldo stond nu al vijftien keer in de UEFA.com Ploeg van het Jaar en is recordhouder. Eeuwige rivaal Lionel Messi (12 keer) volgt als tweede.

Voor Kevin De Bruyne is het de derde keer dat hij het winnende elftal haalt. De 29-jarige Rode Duivel stond eerder al in de Ploeg van het Jaar 2017 en 2019. Met Romelu Lukaku (Inter) maakte nog een tweede Belg kans op een plaats in het elftal, maar de spits haalde de eindselectie niet.

Premier League \\ Manchester City \\ Aston Villa
 
 
 
Reacties.