Champions League-duel Liverpool in gedrang door strenge coronaregels in Duitsland: "Momenteel geen uitzondering mogelijk"

01 februari 2021 18:32

Het Champions League-duel tussen RB Leipzig en Liverpool komt in gevaar. Duitsland heeft immers de grenzen gesloten voor reizigers uit risicogebieden en het Verenigd Koninkrijk valt daar onder. En er is geen wettelijk kader om uitzonderingen toe te laten.

“Momenteel is er geen uitzonderingsmaatregel voor profsporters”, zo bevestigde een woordvoerster van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag aan nieuwsagentschap DPA. De maatregelen in Duitsland gelden nog minstens tot 17 februari. De terugwedstrijd in Liverpool staat op 10 maart op het programma.

Ook achter de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League tussen het Noorse Molde en het Duitse Hoffenheim staan nog vraagtekens. In dit geval omdat er in Noorwegen een inreisverbod van kracht is voor buitenlanders, tenzij ze er hun wettelijke verblijfsplaats hebben. Daardoor moesten deze winter in Noorwegen al heel wat wintersportcompetities geannuleerd worden.

Manuel Gonzalez

Premier League \\ Bundesliga \\ Champions League \\ Liverpool FC \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.