Stijn Stijnen wil dat topsporters voorrang krijgen bij de vaccinaties

16 februari 2021 15:30

Voormalig Club Brugge-doelman Stijn Stijnen vraagt om voorrang voor topsporters tijdens het vaccinatieproces. Zijn aanvraag kwam er als een reactie op de reeks positieve gevallen bij Club Brugge in de aanloop naar hun Europa League-duel tegen Dynamo Kiev.

Gewezen Club-doelman Stijn Stijnen reageerde vanmiddag via Twitter op de reeks positiieve coronagevallen bij blauw-zwart. 

Stijnen kwam zelf met een voorstel om zulke problematiek op te lossen: “Zet topsporters net onder de kwetsbare groepen en het zorgpersoneel voor vaccinatie. Een groep die in deze tijden een belangrijke rol vervult voor het welbevinden van vele personen”, klinkt het bij de trainer van Patro Eisden Maasmechelen. 

Van Ranst

In december vorig jaar sprak ook viroloog Marc Van Ranst zich al eens uit over de kwestie. Hij zei toen dat er geen sprake kan zijn van voorrang voor profvoetballers bij het vaccineren.

Daarnaast informeerde Pro League eerder ook al naar de timing van de vaccinaties maar dat was niet om zich op te dringen. Zij hebben die informatie nodig om het vaccinatieproces bij de profclubs vlot te laten verlopen. 

Sam Milde

Patro Eisden Maasmechelen
 
 
Reacties.