Triestig verhaal: 'Mini Messi' en zijn familie na ontmoeting met zijn idool belaagd door terroristen

28 februari 2021 14:00

Hoe een ontmoeting met je grote idool ook heel wat negatieve effecten kan hebben. Lionel Messi kan er uiteraard zelfs niets aan doen. De Argentijn deed er in 2016 alles aan om er en onvergetelijke ervaring van te maken Murtaza Ahmadi, het jongetje uit Afghanistan.

Murtaza haalde de wereldpers omdat hij enorm graag een shirt van Lionel Messi wilde dragen, maar zijn familie slaagde er niet in om er eentje te bemachtigen. De broer van Murtaza maakte dan een shirt van een blauw-witte plastic zak en dat deed de Messi-fan dan aan.

Nadat er heel wat media-aandacht losbrak, zorgde UNICEF er voor dat een door Messi gesigneerd shirt en voetbal bij de familie Ahmadi terecht kwam. Ook kon Murtaza Messi ontmoeten toen Barcelona in 2016 in Doha een vriendschappelijke partij speelde tegen Al-Ahli.

Op de vlucht

Een documentaire van Bleacher Report brengt aan het licht dat de familie Ahmadi sindsdien zware tijden heeft beleefd. Het opgestuurde shirt hebben ze niet meer, dat moesten ze achterlaten toen ze op de vlucht sloegen voor geweerschoten. Het gezin kreeg ook doodsbedreigingen van de Taliban.

Waarschijnlijk werd gedacht dat de Ahmadi's ook geld toegestuurd kregen, wat ze zelf ten stelligste ontkennen. 'Mini-Messi' vertoeft nu bij zijn nonkel in Kaboel. "Ik kan hier nergens spelen en heb geen vrienden", aldus Murtaza.

Kevin Vanbuggenhout

La Liga \\ Barcelona
 
 
Reacties.