Vincent Kompany blijft op zijn hoede voor het bekerduel tegen Cercle Brugge: "Er loopt heel wat talent rond"


Foto: © photonews 02 maart 2021 13:58

Woensdag staat er voor Anderlecht een belangrijk bekerduel tegen Cercle Brugge op het programma. Op papier een haalbare kaart, maar paars-wit beleefde enkele weken geleden een moeilijke wedstrijd in het Jan Breydelstadion. Vincent Kompany blijft dus ook op zijn hoede.

Anderlecht had het dit seizoen al wel eens vaker moeilijk om een laag blok te ontwrichten, maar Kompany nuanceert het "laag blok" van Cercle: "Er zijn ploegen die veel lager staan dan hen. Cercle heeft atletisch vermogen en volume en is vooral een ploeg die op het juiste moment druk zet. Dus in die zin is het zeker niet de tegenstander met het laagste blok, maar er loopt wel heel wat talent rond", klinkt het bij de Anderlecht-coach. 

Volle overgave

"Er zit veel kwaliteit in hun elftal. Maar zoals altijd ben ik bezig met mijn ploeg", gaat Kompany verder. "Los van de tactische keuzes van mij of van de tegenstander bestaat er één belangrijke factor: intensiteit en enthousiasme. Dat verandert veel aan onze matchen. Soms is het prachtig, soms is het dan weer minder. Als we dat op de mat kunnen bregen lost het veel voor ons op en dat is voor mij prioriteit", aldus de gewezen Rode Duivel. 

Kompany behoudt ook het vertrouwen in zijn ploeg: "Wij trainers worden overschat, alles is afhankelijk van kwaliteit. Wij zijn er om de spelers te helpen. Ik heb vertrouwen in mijn kern omdat er veel talent is en omdat de jongens veel progressie maken. Het is dus een leuke taak en uitdaging voor mij."

Aanjager

"Kwaliteit overheerst in het voetbal, maar voor ons is enthousiasme en de intensiteit dus cruciaal. We hebben technisch vermogen in de ploeg, bovengemiddeld zelfs. Dat zal altijd bovendrijven, maar niks zal efficiënt genoeg zijn zonder dat we dat enthousiasme en die intensiteit brengen. Dat is dan ook waar ik het meeste over waak”, vertelt Kompany.

Bekerfinale

Anderlecht kan woensdag dus een belangrijke stap zetten. De bekerfinale is nauwelijks twee wedstrijden verwijderd, dat beseft ook Kompany: "De enige luxe die ik heb, is dat ik vanaf dag één nooit onderscheid heb gemaakt tussen vriendschappelijke wedstrijden, competitiematchen of bekerwedstrijden. Dat verandert dus niets aan mijn aanpak. We zullen er zoals altijd alles aan doen om te winnen."

Daarnaast lijkt paars-wit ook Hannes Delcroix op tijd te recuperen: "Er is een gunstige evolutie, maar we bekijken het nog met de medische staf. Pas nadien gaan we een beslissing maken, maar alles hangt af van hoe de speler zich ook voelt", aldus de Anderlecht-trainer. 

Beker van België \\ Anderlecht \\ Cercle Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.