Ex-Mechelenspeler scoort tegen Ajax

07 maart 2021 14:09

Ajax speelde vandaag de topper tegen FC Groningen. Al bij al werd het een rustige namiddag voor de Ajacieden. Met 3-1 waren de mannen van ten Hag een maatje te groot voor Groningen. De Belg Ahmed El Messaoudi scoorde het enige doelpunt voor de Groningers.

Na amper vijf minuten spelen stonden de Ajacieden al op voorsprong. Tadić speelde de bal op Ryan Gravenberg en die kon de 1-0 in doel leggen. Voor Tadić was het al zijn elfde assist van het seizoen. Dat is net eentje meer dan Berghuis van Feyenoord, en zo gaf de Serviër het meeste assists in de Eredivisie dit seizoen. Na enkele mindere wedstrijden deed het doelpunt kenbaar deugd voor Gravenberg. De 18-jarige Nederlandse middenvelder zit dit seizoen aan drie stuks in de Eredivisie.

De eerste helft was voor de rest niet bepaald spectaculair. Ajax had wel enkele kansjes om de score uit de diepen, maar liet dat na. Stekelenburg moest ook wel nog eens uitpakken met een geweldige reflex om Mohamed El Hankouri het scoren te beletten. Na 45 minuten stond het dus 1-0.

In de tweede helft startte Ajax weer goed. Na amper negen minuten spelen kon recordaankoop Haller op aangeven van Neres zijn zesde van het seizoen in het net leggen. De Franse spits kwam afgelopen winter over van het Engelse West Ham voor een bedrag van 22,5 miljoen euro.

Tweede keer goede keer

Een kwartier voor tijd kreeg Tadić de kans om vanop de stip de 3-0 binnen te schieten. Sergio Padt (ex-Gent) zag de penalty tegen de deklat gaan. De vreugde was van korte duur, want de VAR legde de bal opnieuw op de stip. Tomás Suslov stond te vroeg in de zestien, en dus moest de penalty hernomen worden. Deze keer twijfelde Tadić niet en knalde hij de 3-0 in doel.

De Belg Ahmed El Messaoudi kon zes minuten voor affluiten de 3-1 eindstand nog binnen leggen. De 25-jarige middenvelder speelde in het verleden voor Standard, Lierse SK en KV Mechelen. Dit seizoen zit hij al aan zeven doelpunten.