Loïs Openda opnieuw van goudwaarde voor Vitesse met openingsdoelpunt in de topper tegen AZ

07 maart 2021 19:34

Zondag stond er in Nederland de kraker tussen Vitesse en AZ op het programma. Club Brugge-huurling Loïs Openda was opnieuw belangrijk voor zijn werkgever en maakt nu ook de strijd om het Europese voetbal in de Eredivisie wat spannender.

De Belgisch jeugdinternational opende de score in de GelreDome nadat hij een voorzet mooi afwerkte. Daarna kwamen de bezoekers verschillende keren dreigen, maar de gelijkmaker bleef uit. Meer zelfs, twintig minuten voor tijd kopte Rasmussen de dubbele voorsprong op het bord.

De club uit Arnhem kreeg het in het slot nog even moeilijk na een rode kaart en de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam AZ niet. Vitesse staat in de stand op een vierde plaats en nadert tot op één punt van hun tegenstander. Europees voetbal lijkt nu ook steeds dichter te komen voor de club van Loïs Openda.  

Voor de 21-jarige landgenoot is het ondertussen al zijn achtste doelpunt in 24 wedstrijden in Nederland. Hij wordt nog tot het einde van het seizoen door Club Brugge verhuurd, benieuwd of hij volgend jaar zijn stempel zal kunnen drukken in het Jan Breydelstadion. 

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.