Drie landgenoten pronken op een fraaie lijst van het onderzoeksbureau CIES: "De derde van de klas van 2002"

08 maart 2021 15:24

Het onderzoeksbureau CIES publiceerde maandag enkele lijstjes van de "Meest beloftevolle jonge spelers". De rangschikking is gebaseerd op hun leeftijd, het aantal speelminuten dat ze kregen het voorbije jaar en het niveau van de clubs waarvoor ze speelden. Drie landgenoten zitten erbij.

Het CIES Football Observatory stelde lijstjes samen voor de meest beloftevolle spelers geboren in 2000, 2001, 2002 en 2003 of ouder. 

De Ketelaere

Op de lijst van het geboortejaar 2001 pronkt de naam van Charles De Ketelaere mooi op de zesde plaats. Hij ontpopte zich het voorbije jaar tot een vaste waarde bij blauw-zwart. Onze landgenoot is echter niet de enige Club-speler die op de lijst van het jaar 2001 staat. Ook zijn ploegmakker Odilon Kossounou schopte het tot het elitegroepje. Hij staat op plek dertien.

Daarnaast vinden we iets lager op plaats achttien met Nicolas Raskin nog een landgenoot terug.  Helemaal bovenaan de lijst van 2001 staat Arsenal-belofte Bukayo Saka voor Mason Greenwood (Manchester United) en Benoît Badiashile (AS Monaco).

Doku

Op het lijstje van het geboortejaar 2002 vinden we een landgenoot die het zelfs nog beter doet dan De Ketelaere. Jérémy Doku is volgens het CIES de derde van de klas van 2002. Onze jonge landgenoot moet enkel Pedri (FC Barcelona) en Stergiou (FC St. Gallen) voor zich dulden. Hij laat zo onder meer enkele grote namen zoals Ansu Fati (Barcelona) en Mohamed Ihattaren (PSV) achter zich. 

De toekomst van de Rode Duivels na de "gouden generatie" lijkt zo al weer een beetje meer verzekerd. 

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Nederlandse Eredivisie \\ Europa League \\ Club Brugge \\ PSV \\ Standard \\ Fortuna Sittard \\ Zulte Waregem \\ Manchester United \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Nice \\ Monaco \\ Rennes
 
 
Reacties.