Ijzersterke Dodi Lukebakio zet Hertha Berlijn op weg naar ruime zege en doet zo een gouden zaak om het behoud

21 maart 2021 17:36

Het ziet er in de Bundesliga niet meteen goed uit voor het Hertha Berlijn van Rode Duivels Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata. Ze waren namelijk in de degradatiezone terechtgekomen, maar creëren opnieuw wat ademruimte na een deugddoende zege tegen Bayer Leverkusen.

Bij de thuisploeg begon Dodi Lukebakio in de basis. Hij begon furieus aan de wedstrijd en zette na amper vier minuten voetballen Zeefuik op weg naar het openingsdoelpunt. De Nederlander knalde de bal op fraaie wijze voorbij Lennart Grill. Twintig minuten later toonde de 23-jarige aanvaller zich opnieuw.

Deze keer bediende hij Matheus Cunha, die op zijn beurt de dubbele voorsprong op het bord zette. Nauwelijks vijf minuten lag ook het derde doelpunt al tegen de touwen. Bayer Leverkusen ging dus weer met de billen bloot. Het verloor vorige speeldag ook al tegen Arminia Bielefeld , een andere degradatiekandidaat.

Dodi Lukebakio leek na rust zijn ijzersterke prestatie te belonen met een doelpunt, maar deze werd afgekeurd. Uiteindelijk werd hij een kwartier voor het einde vervangen. De Berlijnse club won de partij eenvoudig met 3-0 en wipt tijdelijk uit de gevaarlijke degradatiezone, al telt het verschil nauwelijks één punt.