Leicester City plaatst zich, met trefzekere Tielemans, voor halve finale van FA Cup

21 maart 2021 19:51

Zondag stond er in de FA Cup de clash tussen Leicester City en Manchester United op het programma. Beide ploegen strijden in de competitie nog om de tweede plaats, maar door de absolute macht van the Citizens zou dit toneel weleens de enige mogelijkheid op eremetaal kunnen worden.

Bij the Foxes begonnen zowel Youri Tielemans als Timothy Castagne in de basis. Ook Dennis Praet keerde na twee maanden blessureleed opnieuw in de selectie. Beide ploegen waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd.

Tot (opnieuw) het licht uit ging bij Manchester United. Kelechi Iheanacho verkeert in bloedvorm en profiteerde van defensief geklungel achterin. De Braziliaanse pechvogel Fred zag hier toch echt allesbehalve goed uit.

Lang bleven de bezoekers niet bij de pakken zitten. Nauwelijks een kwartier later pakte Donny van de Beek uit met een slimme beweging. De Nederlander liet de bal slim lopen, waardoor Mason Greenwood de 1-1 tegen de touwen knalde.

De thuisploeg kan ook altijd rekenen op een ijzersterke Youri Tielemans. Na nauwelijks enkele minuten voetballen in de tweede helft houdt hij verschillende spelers aan de praat. De 23-jarige middenvelder verschalkte doelman Dean Henderson met een knap schot van buiten de zestien. Uiteindelijk kopte Iheanacho ook de 3-1 eindstand op het bord. Een kwartier voor tijd maakte Dennis Praet zijn rentree op de Engelse velden.

Leicester zal het in de halve finale van de FA Cup in Wembley opnemen tegen Southampton. Het Manchester City van Kevin De Bruyne speelt tegen Chelsea.

Seppe Frans

Manchester United \\ Leicester City
 
 
Reacties.